Bezy migdałowe

Bezy migdałowe
0
(0)

Bezy migdałowe

Smak migdałów kojarzy mi się z sernikiem, makowcem i Świętami Bożego Narodzenia, więc pomyślałam, by przygotować bezy migdałowe.

Pięknie pachną i niczym kopczyki śniegu mogą zdobić uroczysty stół.
A poza tym przecież trzeba coś zrobić z białkami, które zostają po wypiekach 🙂

Składniki:

  • 5 białek
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki drobno zmielonych migdałów
  • kilka kropli olejku migdałowego
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Ubijam białka ze szczyptą soli, po czym stopniowo dodaję cukier puder. Masa powinna być lśniąca i gładka.

Dodaję migdały i olejek, miksuję tylko tyle by się połączyły z resztą.

Przekładam masę do rękawa cukierniczego i wyciskam bezy na blachy wyłożone papierem, po czym wstawiam je do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C (termoobieg) na 120 minut.

Przechowuję w zamkniętym pojemniku.

Przepis autorski

Zobacz też moje przepisy na inne bezy: smakowe, ozdobne lub tradycyjne

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.