Bezy kakaowe

Bezy kakaowe
0
(0)

Bezy kakaowe

Te leciutkie bezy z lekkim posmakiem kakao doskonale będą pasowały do popołudniowej, niedzielnej kawy. Przechowywane w szczelnie zamkniętej puszce będą świeże nawet do 2-3 tygodni.

Składniki:

  • 5 białek
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 płaska łyżeczka kakao
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Ubijam białka z solą na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodaję cukier puder.

Wsypuję kakao i mieszam masę łyżka, po czym wyciskam szprycą bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wstawiam blachę do piekarnika nagrzanego do 90 stopni C (termoobieg) na godzinę, po czym podwyższam temperaturę do 100 stopni i suszę bezy jeszcze ok. 30-40 minut.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry