0
(0)
Bajaderki
Przygotowuje się je w 10 minut 🙂 są efektowne, pyszne, likier wiśniowy przyjemnie szczypie w podniebienie… (oczywiście bez straty dla smaku można go pominąć w wersji dla dzieci ) .
Składniki (na 10 sztuk):
- 2 szklanki pokruszonych kruchych ciastek
- 1 łyżka nutelli
- 1 łyżka powideł śliwowych
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka orzechów nerkowca
- 2 łyżki likieru wiśniowego
Do obtoczenia:
- 1 łyżka startych orzechów włoskich
- 1 łyżka drobno posiekanych jagód goji
- 1 łyżka mleka w proszku
Przygotowanie:
Ciastka siekam nożem, mogą zostać w drobnych kawałkach.
Mieszam je z nutellą, powidłami , orzechami i likierem.
Powstałą masę formuję w 10 równych kulek – obtaczam po 2 sztuki w orzechach, jagodach i mleku.
Schładzam w lodówce ok. godziny.
Przepis autorski