Bajaderki

Bajaderki
0
(0)

Bajaderki

Przygotowuje się je w 10 minut 🙂 są efektowne, pyszne, likier wiśniowy przyjemnie szczypie w podniebienie… (oczywiście bez straty dla smaku można go pominąć w wersji dla dzieci ) .

Składniki (na 10 sztuk):

  • 2 szklanki pokruszonych kruchych ciastek
  • 1 łyżka nutelli
  • 1 łyżka powideł śliwowych
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka orzechów nerkowca
  • 2 łyżki likieru wiśniowego

Do obtoczenia:

  • 1 łyżka startych orzechów włoskich
  • 1 łyżka drobno posiekanych jagód goji
  • 1 łyżka mleka w proszku

Przygotowanie:

Ciastka siekam nożem, mogą zostać w drobnych kawałkach.

Mieszam je z nutellą, powidłami , orzechami i likierem.

Powstałą masę formuję w 10 równych kulek – obtaczam po 2 sztuki w orzechach, jagodach i mleku.

Schładzam w lodówce ok. godziny.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.