Babeczki z różanym kremem

Babeczki z różanym kremem
0
(0)

Babeczki z różanym kremem

Niezawodne połączenie, czyli kruche ciasto z delikatnym, nie za słodkim i prostym kremem z serka mascarpone. Babeczki urzekły mnie swoją urodą:)

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 100 g. masła
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka ciemnego cukru dark muscovado
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka cukru waniliowego

Krem:

  • 100 g. serka mascarpone
  • odrobina barwnika spożywczego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 5-6 kropli wody różanej
  • kilka ziarenek granatu dla ozdoby

Przygotowanie:

Masło siekam z mąką, dodaję pozostałe składniki, zagniatam ciasto i schładzam je przez godzinę w lodówce.

Wałkuję je na cienki placek, wykrawam kółka większe niż obwód foremki, wklejam delikatnie do natłuszczonych foremek.

Piekę 8-10 minut w temperaturze 180 stopni C, aż będą ciemnozłote.

Serek mieszam z pudrem, wodą różaną i barwnikiem, nakładam do rękawa cukierniczego (z jednej strony rękawa wkładam tylko biały serek, bez barwnika).

Wyciskam krem do gotowej babeczki, ozdabiam ziarenkiem granatu.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.